Leer een land kennen. Eet, kook en kom echt iets te weten over de mensen.

Wanneer ik inspirerende vrouwen tegenkom tijdens mijn rondzwervingen, dan wil ik daar altijd graag over vertellen. Ik voel mij bijna moreel verplicht om deze vrouwen in de kijker te zetten. We worden namelijk veel te weinig met coole vrouwen omringt die een voorbeeld kunnen zijn voor ons allemaal en dus ook voor mij. Nochthans kom ik er regelmatig zo één tegen en dan wil ik dat dus graag delen met jullie.

En ik ga deze blogpost maar direct met een klepper beginnen. Ik heb meteen TWEE coole vrouwen in de aanbieding! Aashi Vel en Stephanie Lawrence. Indisch en Amerikaans. Zwart en blond. Ongehuwd (oei, oei, haar Indische moeder blijft elke dag offers brengen) en gehuwd. Elkaar leren kennen op de Business School en sindsdien beiden oprichtster van Traveling Spoon, een platform om reizigers en lokale mensen te matchen met elkaar en dit rond een tafel vol eten. 

Vanwaar het idee? Wel, Aashi en Steph eten graag. Té graag. En ze reizen graag. En veel. En ze dachten dan maar dat het een goed idee zou zijn als ze reizen en eten hun job zouden kunnen noemen. Dat was anderhalf jaar geleden. Ondertussen hebben ze een ‘business angel ronde’ achter zich, waarbij ze bijna 1 miljoen dollar hebben opgehaald en is de wereld hun speelveld geworden. Life can be good in the silican valley! Hoe heet onze Belgische silicon valley nu weer?!

Steph en Aashi zijn ondernemende vrouwen naar mijn hart, met een grote passie voor wat ze doen. En omdat ik zelf ook al eens graag eet en reis, zijn wij elkaar in de virtuele wereld tegengekomen. Want zo moest het zijn en zo was het altijd al uitgestippeld voor ons :-)

Photo credit aan Gwenn Geertsen.

Great minds think alike en zo komt het dan ook dat deze Aashi en Steph mij al graag eens op pad sturen om te gaan eten bij, zeg maar, een geweldige celebrity chef in Hong Kong, die 7 boeken heeft (eat this Jeroen Meus!) met haar naam erop. Of de meiden sturen mij uit naar een Balinese familie in de rijstvelden buiten Ubud, om tussen de koeien en fruitgaarden wat traditionele, Indonesische recepten uit te proberen samen met Kadek, zijn zus, zijn vrouw (Wayan), zijn zoon (ook Kadek) en nog een heleboel aanverwanten die de keuken in en uitlopen om te proefen, commentaar te geven en druk te doen. 

Als Traveling Spoon mij uitstuurt naar de uithoeken van Azië, dan beeld ik mij in dat dat mijn job is en dan kom ik bijna niet bij van het lachen. Life is good.

Ga je naar Azië binnenkort en ben je geïnteresseerd om de cultuur te leren kennen via eten, drinken en koken? Dan moet je bij Aashi en Steph zijn! De selectie van hun hosts is top, ze gaan niet met zomaar iedereen in zee. Ze willen een langdurige relatie opbouwen met hun lokale gastheren en –vrouwen en jou als reiziger een overgetelijke ervaring bezorgen. Ik weet uit ervaring nu dat ze daar goed in zijn. Dus zeker eens Traveling Spoonen tijdens je trip naar Thailand, India, Cambodia,...

1 reacties:

Sofie zei

Yessss! Samen eten en koken met mensen laat je toe zoveel over hen en een cultuur te leren. En het is nog gezellig ook:)

1 reacties:

Sofie zei

Yessss! Samen eten en koken met mensen laat je toe zoveel over hen en een cultuur te leren. En het is nog gezellig ook:)

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

@NoMadBelgian on Instagram