Vietnam. Lekkere titbits, mister!

Ik ben de ultieme fan van tit bits. Ken je dat? Tit bits zijn kleine knabbeltjes, snackskes om te eten, zoals een borrelhapje. Waar het woord precies vandaan komt, weet ik niet, maar ik denk dat onze vriend van Wikipedia dit allicht wel zal weten. Aziaten zijn bijna volcontinu aan het eten, op eender welk moment van de dag. Toch is er wel altijd ergens plaats in de maag voor een klein titbitje, bij een pintje of bij een theetje, afhankelijk van hoe Islamtisch het land is. 

Ik heb een heleboel favoriete titbits en zachte, gezouten, warme pinda’s zijn er daar één van. Vergeet alles wat je weet over pinda’s, want deze smullertjes zijn iets totaal anders dan die harde, geroosterde pinda’s die we in Belgie kennen. Deze pinda’s zijn zacht en smeuïg omdat ze in water hebben gelegen, zout water. De textuur is heel zacht, de smaak een beetje zout en ze zijn zalig bij een pintje, maar bijvoorbeeld ook in een salade of een pasta. Amper werk (uiteraard, je kent mij al, ik ben een luierik in de keuken) en een zalige verrassing verzekerd!Dus, hoe doe je dat?

Koop pinda’s in de supermarkt. Verse, die vind je bij de groenten en het fruit, in zo een netje. Deze zijn ongezouten en ongeroosterd en dat is best voor dit recept. Vind je geen verse pinda’s, gebruik dan die pinda’s die je bij de noten en/of de chips vindt, maar probeer ongezouten en ongeroosterde te kopen. Idealiter hebben de pinda’s nog hun pel rondom zich.

Leg ze in warm, bijna kokend water met zout. Ok, het moeilijkste is de juiste hoeveelheid zout te kiezen. Afhankelijk van het type pinda zal je meer of minder zout gebruiken. Begin dus met een koffielepel voor een middelmatig grote pot (2,5 liter ofzo). Laat de pinda’s hierin zachtjes pruttelen voor een 10 minuutjes.

Haal er dan een pinda uit, breek de pel en proef. Zout genoeg, niet té zout? Ok, prima. En de textuur, smeuig? Nee, laat ze dan nog een paar extra minuten in het water. Haal daarna je pinda’s eruit en serveer. Je kan ze gepeld of ongepeld serveren, maar als je de pinda’s serveert met een pintje bier, gun je vrienden dan het plezier van zelf hun pinda’s te pellen :-)

Happy titbitstime!!!

1 reacties:

Sappa Lama Gomso zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

1 reacties:

Sappa Lama Gomso zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram