Over geld en zo

Er heersen heel wat mythes over langdurig reizen. 'Het verruimt je horizon.' 'Het is iets wat je moet doen vóór je eerste job, anders komt het er niet meer van.' 'Het is gevaarlijk.' 'Het is vooral voor karaktergestoorde lonesome cowboys die niet in de maatschappij passen.' 'Er komt ooit weer een eind aan.' 'Je moet er veel geld voor hebben.' 'Het... .'
Ik denk dat er voor elk van die mythes wel iets te zeggen valt. Langs beide kanten van het spectrum zijn er wel sappige verhalen te sprokkelen en de meeste reizigers hebben er wel een paar meegemaakt (en verder aangedikt door het vele malen hervertellen).

In deze blog wil ik het hebben over –ah ja, de titel dient toch voor iets?- geld. Je kan reizen met heel veel geld (een jacht, een privé-eiland en champagne elke dag), reizen met zeer weinig geld (fiets, tentje en elke dag instant-noedels) of reizen met helemaal geen geld (daarover later meer).


Ik ben een koppel tegengekomen die samen fietsen van Zwitserland naar Maleisië. Dat is een heel goedkope manier van reizen. Zij komen rond met een budget van 250 euro per maand. Of te 3000 euro per jaar. Dat is efkes sparen, maar niet zo zot lang. Zij hadden blozende wangetjes, stevige kuiten en een flinke glimlach op de mond.

Tot nu toe spendeer ikzelf iets minder dan thuis. Maar niet veel minder (verzekeringen, pensioensparen, je kent dat wel). Ik ben ook 6 keer tussen België en Azië gevlogen op 1 jaar tijd. Dat tikt aardig aan in het budget natuurlijk.
Als je met een basiscomfort wil reizen, zonder jezelf tekort te doen op het vlak van lekker eten, een pintje van tijd tot stond, een proper bed en een zwembad af en toe en een vliegtuigticketje om je ergens heen te brengen, dan kom je met 10.000 euro op een jaar toe. 

Een leven op de baan hoeft je dus niet meer dan 830 euro per maand te kosten. En dat is wanneer je niet werkt natuurlijk. Want als je ondertussen wat bijklust, kan het een nog veel langere reis worden...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram