Food - Vietnam - De lokale mayonaise

Eerlijk waar, nouc cham is geen échte mayonaise. ’t Is namelijk zo dat ze bijna geen enkel ingrediënt gemeen hebben. Maar, het is wel de dipsaus die in Vietnam bijna overal bijgegeven wordt. Lenterolletjes, salades, noem maar op.

Het is supersimpel om te maken. En toch zal je er nooit, maar dan ook nooit, in slagen om 2 keer dezelfde nuoc cham te maken. De kleinste afwijking in hoeveelheid van 1 van de (amper) 5 ingrediënten zorgt voor een andere smaak. Het is echter wel belangrijk dat je de vier basissmaken kan herkennen: zoet, zout, zuur en pikant.


Benodigdheden:
  • Sap van 2 kleine limoenen (het zure)
  • 2 eetlepels suiker (het zoete)
  • 3 eetlepels vissaus (het zoute)
  • 1 fijngehakte rode kleine chili (het pikante)
  • 1 eetlepel fijngehakte look (gewoon omdat het lekker is)

Hoe maak je het:
  • Meng eerst de limoen met de suiker, zodat de suiker kan oplossen. Voeg dan de rest toe. Best als laatste de chili, zodat je kan doseren. Weet dat chili in vocht veel pikant vrijgeeft, dus doe rustig aan en wacht eventueel een paar minuutjes om nog eens te proeven en er dan nog bij te doen of niet.
  • Easy peasy!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

@NoMadBelgian on Instagram