Food - Malaysia - Fried Oyster Omelet

Dit is een Aziatische klassieker, maar helemaal niet bekend bij ons. Misschien omdat we het frituren van oesters een doodzonde vinden? Iets dat duur is zomaar in het frituurvet gooien?! In Maleisië zijn oesters niet echt een duur product, dus waarom niet in een omeletje draaien, zoals wij er ham en tomaat in doen.

Het gerecht komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar werd door de chinezen verspreid over heel Azië (en allicht ook andere werelddelen, die chinezen kennende). Ik verkies het recept waarbij het deeg en de omelet apart worden gehouden. Mijn favoriete stalletje in Penang, Maleisië serveert dit zo en daarom neem ik er mensen altijd mee naartoe wanneer ze op een food tour komen. Het recept hieronder, het conventionele, mengt het deeg met de omelet. Ook lekker, maar ik heb het graag net iets anders :-)




Dit is door het deeg een behoorlijk hartig gerecht. Ik zou het niet meteen op mijn nuchtere zondagse maag eten.

Benodigdheden: 
  • Voor het deeg: halve eetlepel rijstbloem en 1 eetlepel tapiocabloem. 4 eetlepels water 
  • 3 geklutste eieren 
  • 10 oesters (enkel het vlees), 1 teentje fijngehakte knoflook, 2 lente-ui fijngesneden 
  • Afwerking: 1 eetlepel sojasaus, peper en 1 eetlepel rijstwijn 
  • Garnering: verse koriander en pikante chilisaus 
  • Olie om te bakken 

Hoe maak je het: 
  • Maak het deeg door de ingrediënten te mengen. Verhit olie in een pan en voeg een pollepel beslag toe (zoals voor een kleine pannenkoek) 
  • Als het beslag krokant begint te worden, meng je de eieren erdoor. Laat bakken tot bijna gaar. Zet apart.
  • Bak de knoflook en de oesters in olie in dezelfde pan. Voeg de lente-ui toe. Meng met het ei-deegmengsel.
  • Kruid af met rijstwijn, peper en sojasaus.
  • Serveer met de koriander erop en de chilisaus in een potje apart. 

En probeer dus ook de volgende keer om ei en deeg apart te houden. Je serveert dan de krokante deeg apart, met erop het ei en oester mengsel. Fried Oyster Omelet Lien Style!

~~~~~~~~~~~~~~~~


0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram