Lien in het dierenrijk


De wereld is in twee soorten mensen ingedeeld. Zij die geaccepteerd worden door andere dieren en zij die ermee in conflict komen. In die eerste categorie zitten die mensen waarbij een kat sponstaan komt spinnen in de schoot, waarbij een hond kwispelend met een bal in zijn muil komt aanlopen en die maar niet begrijpen hoe de andere categorie van mensen zijn egoïstische leven kan leiden.

Mensen die mij kennen weten dat ik behoor tot de tweede categorie. Mensen die mij niet kennen, merken dat snel. Nee dank u, ik hoef jouw kat niet persé te aaien (voor ze venijnig in mijn hand zal bijten). Nee, jouw hond is echt geweldig, maar kan hij stoppen met tegen mijn been te rijden?

Bijna alle dieren vertonen een grote drang tot territoriumafbakening wanneer ze in mijn buurt zijn. Heb ik een aura van anti-animal rondom mij, dat een kleur of geur uitstraalt waar beesten van op stang worden gejaagd? De wetenschap zal het ooit kunnen verklaren, maar het is wel zo dat ik ondertussen een behoorlijk lang lijstje kan opstellen van beesten die een hekel aan mij hebben en dat ook zeer duidelijk getoond hebben:

-     Katten die mijn tenen aanvallen met een beet tot gevolg en daarna een kaïtende kat wegens verdedigd.

-     Muggen die met een dik bloedbuikje rond mijn bed blijven zoemen, tot ik ze met een oorverdovende mep en een luide overwinningskreet naar muggenhel stuur (er bestaat geen hemel voor muggen). De insectencategorie kan uitgebreid worden tot zandvliegen, bedvlooien, enz.

-     Ganzen met hun pikkende snavels, altijd gemunt op mijn bevallige onderbenen. En bij uitbreiding alle dieren die vliegen (of dat zouden moeten kunnen, wegens het toch hebben van vleugels) kunnen best uit min buurt blijven. ’t Is wel eerder ik die uit hun buurt probeer te blijven.

-     Een olifantenmama met een drang om een veel te grote jeep aan te vallen (met ons erin), waardoor ik de rest van de tocht gedaan heb alsof ik sliep, zodat ik mijn angst niet openlijk moest tonen.

Die triggerfish die mij aanviel op Tioman enkele maanden geleden tijdens het duiken, kan ik ondertussen toevoegen aan het lijstje. Met dank voor de inspiratie en het net niet afgebeten oor!En ondertussen ben ik maar liefst vier (4!) keer ondergescheten door een gekko (een gekko!). Je kan het zelf niet verzinnen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram