Food - Azië - Zelf kokosmelk maken

Stel. Je wil eens uitpakken bij je vrienden. Met je kooktalenten. Die thermomix en die espuma’s, dat hebben we ondertussen allemaal wel al gezien. En met dat Jamie Oliver boek moet je nu echt niet meer komen aanzetten, dat is zo jaren 2000!

Misschien kan je een paar van de NoMadBelgian gerechtjes klaarmaken, een culinaire trip in Azië, zomaar in je woonkamer. Welke vriend met kennis van zaken zou hier nu nee tegen zeggen. Count me in! 

En dan maak je dat recept met dat buikspek en die kokosmelk natuurlijk. Lekker makkelijk, want dat kan je al de dag op voorhand maken. En hoe stoer is het dan niet als je kan zeggen dat je de kokosmelk eigenhandig zelf gemaakt hebt. Eat this, Jamie en Jeroen!



Benodigdheden: 

  • Ofwel vertrek je van een verse kokosnoot, die je open hebt gehakt (hou het sap van binnenin apart of drink het meteen op met wat ijsblokjes) en waarvan je het vruchtvlees eruit hebt geschraapt (niet makkelijk als je niet het juiste keukeninstrument hebt). 
  • Ofwel (en het is misschien iets realistischer) vertrek je van zo een doosje geraspte kokosnoot, van 500gr. 

Hoe maak je het: 
  • Week de geraspte kokosnoot in water voor een minuutje.
  • Neem een handvol kokosnoot uit de kom en pers met je handen zo hard mogelijk.
  • Het sap dat eruit komt is kokosmelk. Vers van de pers.
  • Eureka! 

~~~~~~~~~~~~~~~~

0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

@NoMadBelgian on Instagram