Food - Vietnam - Green mango with spicy dip

Is dit een écht Vietnamese snack? Ik ben niet helemaal zeker, want ook in Thailand en Laos wordt er graag al eens een groene mango gegeten. Ik heb dit alvast voor het eerst in Vietnam gegeten, waar de straatverkopers met fruitstalletjes dit standaard in hun assortiment hebben. 

Naast ook gele zoete mango, watermeloen, kokosnoot ‘in zijnen geheel-end’, dragonfruit, ananas,.. worden schijfjes groene mango in kleine plastiek zakjes verkocht. De zakjes worden afgesloten met een satéstokje, dat meteen ook dient als prikker voor je fruit, handig! Voor zover ik het goed begrepen heb, is de groene mango een andere mangovariëteit dan de gele mango en niet zozeer een onrijpe mango. Je kan uiteraard voor deze snack een onrijpe gele mango gebruiken, maar die zal iets zuurder smaken dan zijn groene broertje. 

Mijn eerste reactie bij het zien van deze snack was ‘kruiden, met fruit?!’. Dit is niet direct onze Belgische stijl, waar we fruit eerder met ijsjes of een pannenkoek combineren. Maar het is de klassieke combinatie van Aziatische smaken: zoet of zuur (van het fruit) met pikant en zout (van de dip) en die combinatie werkt –bijna- altijd. Ik ben er zelf zot van en het is mijn favoriete snack op het warmste moment van de dag. 

Photo credit to www.aaplemint.com


Benodigdheden: 
  • Een groene mango of onrijpe gele mango of gele mango of een ander stuk fruit 
  • Voor de dip: paprikapoeder, 1 chilipeper, garnalenpasta of zout 

Hoe maak je het: 
  • Snij de mango (of een ander stuk fruit) in frietjes. 
  • Voor de dip: bak de garnalenpasta (een heel klein beetje) in wat olie, voeg fijngemalen of gehakte verse chili toe. Laat goed uitbakken en voeg dan paprikapoeder toe. De dip moet een soort poeder vormen, dat makkelijk aan je fruit blijft kleven wanneer je het erin dopt. Laat de dip koud worden. 
  • Als je geen garnalenpasta hebt, gebruik dan gewoon zout om te mengen met je chilipepers. 

Dippen maar! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram