Al doende leert men – Tips voor de rugzaktoerist


Ondertussen heb ik er al wat maanden als rugzaktoerist/reiziger/nomade opzitten en ben ik van mening dat mijn ervaringen van onderweg zich kunnen laten vertalen in een aantal geweldig relevante, onbetaalbare reistips. Helemaal gratis voor u als lezer. U mag mij later hiervoor vergoeden.

Tip 1: een rugzak van meer dan 15 kg is echt zwaar.
Tip 2: zorg dat alles, álles, in die rugzak kan. Ja, ook dat kleine rugzakje. Ja, ook die handtas. Zo voorkom je dat je één van die tassen ergens vergeet. En dat je er geweldig onnozel uitziet met al die zakken aan je lijf.
Tip 3: zorg wel dat je een kleinere tas in je rugzak hebt. Eentje die kan dienen als handtas, strandtas, daguitstaptas,...
Tip 4: neem een touw van een paar meter mee. Handig om iets vast te binden (aan het stuur van je brommer), handig als waslijn, handig wanneer er een rits van je rugzak scheurt,...
Tip 5: een zakje met waspoeder is makkelijk voor een handwasje. Hoewel je evengoed je douchegel als wasmiddel kan gebruiken, in case.
Tip 6: heb altijd een paar pasfoto’s op zak. Soms heb je ze nodig om een land in te geraken en dan is bet behoorlijk vervelend (lees: je wordt afgeript) om nieuwe te bemachtigen.
Tip 7: een mes komt altijd van pas. Voor zelfverdediging (heb ik nog nooit nodig gehad), maar vooral om fruit te schillen/snijden, om een draad door te knippen, om iets open te prutsen,... Zorg dat het mes kan inklappen (niet mijn favoriet, ik hou mijn vingers graag aan mijn hand) of dat het een beschermhuls heeft (mijn voorkeur) zodat het je kleren niet doorsnijdt in je rugzak. Je kan ook altijd zelf een huls maken uit dik karton (van een koekjespak of zo).
Tip 8: geld afhalen kost geld. Weet ongeveer hoeveel en gebruik de goedkoopste kaart (alle banken over heel de wereld rekenen geld aan om je eigen geld terug te krijgen!).
Tip 9: meerdere bankkaarten komen van pas wanneer een kaart gestolen wordt (nooit voorgehad), geblokkeerd wordt door je bank (laat hen vooraf weten dat al die transacties in Nigeria van jou komen J), of niet geaccepteerd wordt door de geldautomaat of een overijverige bankbediende.
Tip 10: lucifers komen altijd van pas.
Tip 11: maak een kopie van je paspoort, inentingskaarten,... en mail dat naar jezelf. De ambassade zal je dankbaar zijn wanneer je er aankomt zonder papieren.
Tip 12: koop een lokale sim-kaart met wat krediet. Een noodgeval of een vriend die de weg naar het café niet vindt? Je kan communiceren.
Tip 13: een paar rekkertjes: om je haar samen te binden, die beschermhuls voor je mes samen te houden, een plastiekzakje toe te binden,...
Tip 14: plastiekzakjes: voor je vuile was (of propere was, afhankelijk wat de overhand heeft in je rugzak), voor je douchegel die garantie gaat uitlopen, om iets makkelijk terug te vinden, je vuile schoenen weg te steken,...
Tip 15: een poncho (of een grote plastieken zak).
Tip 16: een sarong (een grote katoenen doek). Die kan immers dienen als badhanddoek, bedlaken, kleedje, strandlaken, sjaal, picknickdeken, dekentje of zak om je vuile was in te bewaren. Dubbel voordeel: dat droogt heel snel.
Tip 17: oh ja, een paar kleren. De lokale bevolking zal je dankbaar zijn voor het niet naakt rondlopen! 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Neem ook een kijkje op www.NoMadBelgian.blogspot.com voor meer foto's en recepten!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2 reacties:

soetmin demedts zei

Test 2

Lienx zei

Dat is precies gelukt. En ik heb ook een mailtje hierover gekregen...

2 reacties:

soetmin demedts zei

Test 2

Lienx zei

Dat is precies gelukt. En ik heb ook een mailtje hierover gekregen...

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram