Lekker lang reizen? Word ondernemer!

Even eerlijk nu... ik heb een ezeltje dat geld schijt. Het gaat overal met mij mee naartoe. Gelukkig is het een klein beestje, dus het past perfect in mijn rugzak, op weg naar het volgende avontuur.
Daarnaast heb ik ook nog het geluk gehad van een WinForLife biljetje te kopen op het juiste moment. It was –finally- my lucky day.

En de rest van mijn kosten worden betaald door een rijke, oudere sugar daddy, waar ik af en toe wat ‘diensten’ aan verleen. Maar wie zou dat er nu niet voor over hebben?!

Voila, nu weten jullie eindelijk hoe ik er al maanden in slaag om ‘op vakantie’ te zijn en schijnbaar niet te werken... Want dat is toch wel een vraag die vaak op mensen hun lippen brandt wanneer ik zeg dat ik al maanden aan het reizen ben. “Hoe betaal jij dat???”

Mythe nr 1: al wat in de eerste 3 paragrafen staat is niet waar. Helaas.

Mythe nr 2: ik heb veel spaargeld (door zuinig te leven of een zoete erfenis). Helaas, ik heb nooit kunnen sparen en ik ben nog nooit erfgename geweest. Ik denk dat er op dit moment nog altijd even veel geld op mijn spaarrekening staat als een jaar geleden.Hoe zit de vork dan wel in de steel? Vier jaar geleden heb ik in volle economische crisis het zotte idee gehad om een bedrijfje op te richten (Morpheus, the change you deserve). Zonder kapitaal, zonder een goed netwerk, met nulkommanul ervaring in ondernemen. Maar wel met redelijk wat kennis over de adviesdiensten die we verlenen.

En vanaf dan was het risico’s nemen (heel uitdagend voor de controlefreak die ik toen was): een auto kopen nog voor de eerste factuur de deur uit was, personeel aanwerven zonder een geldbuffer van meer dan 2 maand, een kantoor beginnen huren met meubels en heel de rimram,... En heel hard werken. Als ik zeg, dag en nacht, dan mag je dat redelijk letterlijk nemen. Als ik zeg dat ik relaties en vriendschappen heb verwaarloosd en ben kwijtgespeeld, dan moet je dat niet met een korrel zout nemen.
En toen heb ik besloten dat ik niet tot mijn pensioen zou wachten om van dat beetje financieel succes te genieten. Maar het nu te doen. Nog zonder al te grote commitments zoals partner en kinderen (wel een hypotheek J, ik heb ook een baksteen, ja). Nog gezond en mobiel. Nog met veel energie en goesting. Et voila, zo geschiedde, maanden geleden.
Vandaag de dag betekent dat een bedrijf dat draait, maar op een lager pitje. Dat anders georganiseerd is, omdat ik amper fysiek in België ben. Een zaak waarvan de omzet gedaald is, na jaren van groei. De winstmarges geslonken zijn, door de zaken anders te moeten aanpakken.

Dat is bij momenten heel griezelig. En toch is dit een WinForLife!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Blijf op de hoogte van mijn ondernemers-avonturen, reisverhalen, vliegtuigdeals en de lekkerste recepten on the road.
Like https://www.facebook.com/nomadbelgian
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 reacties:

stefanie zei

Je bent fantastisch! Of uw drive, uw durf, uw humor, datgene wat ik van je te lezen krijg....

Lienx zei

Stefanie,

Dank je wel! Wat een geweldig fijn compliment om te lezen op een maandagmorgen :-)

You make my day!!!

2 reacties:

stefanie zei

Je bent fantastisch! Of uw drive, uw durf, uw humor, datgene wat ik van je te lezen krijg....

Lienx zei

Stefanie,

Dank je wel! Wat een geweldig fijn compliment om te lezen op een maandagmorgen :-)

You make my day!!!

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram