Food - Vietnam - Vis. Lekkere vis.


Een feestje in je mond. Een dik feestje. En simpel. Heel simpel. De magie zit hem in de marinade, that’s it. Voor de rest, niks van werk. Ik heb dit gerecht met makreel gemaakt. Stevig en de smaak van de makreel geeft een extra toets. Als je dit gerecht ook nog eens op de BBQ gooit, dan krijg je die lekkere gerookte smaak die zo goed bij makreel past. Ideaal om mee uit te pakken tijdens die eerste BBQ van het jaar. Kwestie van de toon te zetten. Dus...



Credits to Singore Local Favourites for the awesome picture.


Benodigheden:
  • Makreel, één stuk per persoon. Kies de grootte op basis van voor- of hoofdgerecht
  • Voor de marinade:
    • 2 eetlepels kurkuma (verse idealiter, maar bij ons vind je bijna alleen maar de poedervorm. Wordt vooral als gele kleurstof gebruikt)
    • 1 theelepel gehakte gember
    • 1 eetlepel gehakte look
    • 1 verse rode chili
    • 3 sjalot
    • 3 eetlepels pinda-olie (heb je dit niet, gebruik dan een andere plantaardige olie zoals arachide of zonnebloem)
    • Halve theelepel sesamolie
    • 1 theelepel vissaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • Eventueel peper en zout
  • Bananenblad om je vis in te wikkelen. Heb je dit niet direct in je kast liggen, kan aluminiumfolie ook. Maar is wel iets minder hipperdehip.

Hoe maak je het:
  • Ofwel gooi je alle ingredienten voor de marinade in de blender. Mixen en klaar. Ofwel gooi je alle ingredienten in je morter en stamp je ze fijn. Zo hou je meer textuur over en de smaak is verfijnder.
  • Leg een goeie laag marinade over de vis en laat een halfuurtje intrekken.
  • Leg de vis op een bananenblad en vouw toe. Wikkel nog een tweede bananenblad erom. Het buitense blad zal verbranden op de BBQ. Het binnenste blad kan je dan gebruiken om te serveren.
  • Grill voor max 4 min aan elke kant. Niet te lang dus!
  • Serveer in het binnenste bananenblad met wat rijst, wat schijfje komkommer en eventueel wat nuoc cham (zie apart receptje).

Hier kan je nog eens mee uitpakken op de volgende familie-BBQ waar iedereen met zijn pensen en brochettes staat!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meer foto's van Aziatische zaligheden vind je op
Instagram hier. Just follow and stay tuned!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram