Ik ga op reis en ik lees....

Het voorbereiden van een trip betekent voor mij in eerste instantie een les in loslaten. Elke kilo die je moet dragen wordt op een bepaald moment een kilo te veel. Licht pakken of 'traveling light' is dan ook niet alleen een kunst, maar een noodzakelijk iets.

Er zijn echter een aantal onmisbare dingen die altijd, maar dan ook altijd, meegaan op een trip. Of het nu een korte citytrip of een maandenlange trektocht is. 

Ik heb eerder al een overzicht gemaakt van mijn favoriete onmisbaarheden, die mij op dit moment vergezellen in Azië en hun diensten al lang bewezen hebben aan mij. Welke rugzak, laptop, reisgids en smartphone ik gebruik lees je hier.

Daarnaast lees ik ook al graag eens iets onderweg. Ik probeer niet te veel met boeken te sleuren en koop dus zoveel mogelijk via Kindle. 

Hieronder vind je een beperkt overzicht van wat NoMadBelgian zoals leest onderweg. Acher elke foto zit een link naar Amazon, waar je het ding kan kopen (ja, ik krijg daar commissie op, bekijk het als een vorm van sponsorhip!), maar koop gerust ergens anders als je daar een betere deal vindt.


De leukste reisverhalen

Er zijn massa's boeken over reizen geschreven en ik prefereer om mijn tijd te spenderen aan reizen, dan aan lezen over reizen :-)

Maar toch zijn er een aantal boeken die standaard op mijn Kindle staan (de Kindle software op mijn Surface, that is) of die ik van iemand heb gekregen en ondertussen zijn doorgegeven aan andere reizigers onderweg ('het kettingboek'). 

Een overzichtje van de leukste, belangrijkste of meest intrigerende. Soms in het Nederlands, meestal in het Engels.


Over eten in Azië:

     


Over cultuur, gewoontes en geschiedenis in Azië:

       


Over of door andere reizigers: 


   

                                                                                                                                                                   

0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram