De reisgids voor overal.

Een aantal maanden geleden was ik in Maastricht. Op vakantie. Met een vriendin. Omdat we elkaar maar heel af en toe zien, wegens 10.000km van elkaar wonen, beginnen en eindigen onze weekendjes weg altijd met veel babbelen. Nu weten we ondertussen dat het niet veel uitmaakt naar welke bestemming we trekken, want we zijn de hele tijd aan het tetteren en hebben nulkommanul oog voor wat er rondom ons te zien, beleven of doen valt. We gaan dus tegenwoordig gewoon ‘achter de hoek’ op weekend. Lekker efficient :-)

Achter de hoek was deze keer dus Maastricht. Daar zijn we druk tetterend per ongeluk een boekenwinkel binnengestapt en hoe dat daar allemaal afgelopen is (hebben we er effectief een boek gekocht bijvoorbeeld), lees je hier. Ik geef het niet graag toe, maar de Hollanders beginnen tegenwoordig ook iets over lekker eten te kennen. En dat merk je in Maastricht, waar de ene delicatessenzaak de andere probeert de loef af te steken met nóg artisanaler, nóg smakelijker en nóg mooier. Suspens, suspens, lees hier of die Hollanders ons effectief zo ver hebben gekregen dat we delicatessen van hen gekocht hebben.

Maastricht is ook de stad waar het mij voor het eerst opviel hoeveel plekken een multi-functie hebben. Heel wat coole winkels hebben ook een bar bijvoorbeeld, restaurants verkopen eveneens food producten en klerenwinkels hebben een boekenafdeling. Volgens mij hebben ze dat idee in Azië gehaald, waar bijvoorbeeld een restaurant ’s ochtends door iemand anders wordt uitgebaat dan ’s avonds. Maximaal gebruik maken van een ruimte doorheen de dag.

Eén van die duo-winkels was een leuke design-shop met een kleine koffiehuis erin. Zoals vrouwen dat doen, waren mijn vriendin en ik ‘gewoon eens aan het kijken’, en voelen, en ruiken, en becommentariëren. Leuke cadeau-ideetjes links en rechts en onder en boven. Ik laat mij niet snel verleiden, maar heb daar voor een Maleise vriendin een geweldig coole ‘kaartenbak’ gekocht, genaamd ‘The anywhere travel guide’. Een doosje met steekkaartjes erin die je aan elkaar geeft en daarop staat telkens een opdracht, die je doet wanneer je in een nieuwe stad, of plek bent (of je eigen stad, waarom niet!). 


We hebben al een aantal zalige steekkaarten getrokken zoals ‘vraag een vreemde naar zijn favoriete eetplek en –gerecht en ga er dan zelf naartoe’ of ‘ga de eerste straat rechts, de tweede links en kijk omhoog. Wat zie je en neem er een mooie foto van’.... Gelachen dat wij daarmee al gedaan hebben! Maar het is ook een ideale manier om op avontuur te gaan. Je ontdekt de plek rondom je op een heel andere manier dan een klassieke reisgids dat laat doen. En je hebt maar 1 travel guide nodig, voor Anywhere!

0 reacties:

0 reacties:

 

5 reasons to get the newsletter

1. you don't need to surf to this website
2. it's free
3. your personal details are safe
4. you know first about all the new adventures
5. you don't like, unscribe with just 1 click

Stay tuned. Subscribe.

@NoMadBelgian on Instagram